Stichting De Kopsalon


Stichting De Kopsalon belicht actuele, maatschappelijke thema’s door middel van culturele projecten met daarin een belangrijke rol voor verhalende audio. Zij wil ruimte creëren voor een open blik op de thema’s van deze tijd. Met dat doel verschuift zij perspectieven en verkleint afstanden tussen denkbeelden en mensen.

Laat mensen kennis nemen van authentieke verhalen waarin zij iets van zichzelf herkennen en ze ontdekken wat hen met de verteller verbindt.

Om ze tot luisteren – en soms ook tot kijken – te verleiden, heeft Stichting De Kopsalon een aantal verrassende audio-installaties gebouwd. Hierin zijn verhalen te horen die speciaal voor het gewenste moment, thema of locatie worden gemaakt.

Audio-installaties:

2015Kopsalon003

De Kopsalon voor Hoofdzaken

Deze audio-installatie ziet eruit als een vintage kapsalon, maar is niet bedoeld voor het haar, maar voor het hoofd. Wie plaats neemt op een van de twee kappersstoelen en de droogkap over zijn hoofd trekt, heeft de keuze uit een aantal (ultra-korte) audioverhalen die de gedachten van de luisteraar een draai geven.
Lees meer


De Kopsalon on Wheels

Behalve een Kopsalon als decor, voor overdekte locaties, is er ook een mobiele Kopsalon die buiten kan staan. Binnen is plek voor twee gasten die er op een kappersstoel voor de spiegel naar maximaal vier korte verhalen kunnen luisteren. Deze Kopsalon on Wheels is in 2016 gerealiseerd en heeft zeer succesvol of festivals als Cultura Nova, het Limburg Festival en Zomerfestival Voerendaal gestaan.

IMG_0645
IMG_1961

De Kopsalon for One

In 2018 is de Kopsalon for One aan het assortiment toegevoegd, als de handzame variant op het grote decor. Het is een intiem mini-audio-theater waar op een kappersstoel onder de droogkap kan worden geluisterd naar verhalen die een draai aan je gedachten geven. Want naar deze salon ga je niet voor je haar maar voor je hoofd. De bezoeker luistert er naar vier ultrakorte, waargebeurde verhalen en stapt zonder te betalen met een fris hoofd de Kopsalon weer uit.

 


 Bel me!

De gele telefoon is een audio-installatie waar maximaal tien verhalen in passen. Toets het bijgeleverde nummer in, wacht tot wordt opgepakt en luister naar het verhaal van degene die je hebt gebeld.

Rateb luistert naar zijn verhaal. foto Jos Reinders
JRF_3362